Scouts

SCOUTS

voor jongens en meisjes van 11-13 jaar

Als je zelf wilt meedenken over het programma; als je het fijn vindt om anderen te helpen; als je graag je omgeving verkent en graag buiten bent, dan zou je wel eens een prima Scout bij onze John F. Kennedygroep kunnen zijn. Het belangrijkste is dat je deze avond plezier hebt en dat je af en toe nog iets leert is mooi meegenomen. 

De scouts komen op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.45 uur in het gebouw aan de Bosrand 24 samen om een leuke avond te hebben.

Zoek de spanning op!

Samenwerken staat centraal

Soms zoeken we spanning op en ga je met elkaar een sportieve, spannende uitdaging aan. Dit kan betekenen dat je primitief gaat kamperen of een meerdaagse wandeltocht gaat maken waarbij je alles zelf op je rug meeneemt. Je bepaalt je route met behulp van kaart en kompas of je gebruikt de allernieuwste technieken met behulp van een GPS.

Bij de scouts vinden we het belangrijk dat je met z’n allen een leuke tijd hebt en daarom staat samenwerken bij ons vaak centraal. Met elkaar de juiste strategie vinden om een spel te kunnen winnen of samen proberen iets te leren. Dit leren doen we vaak in de vorm van een leuk bos- ren- of tikspel. Het kan gaan over EHBO, of hoe je met behulp van hout en touw je eigen spelmateriaal maakt. Ben je meer van het lekker smullen? Probeer je eigen eten klaar te maken op een gasfornuis of zelfs op een kampvuur. Op warme dagen zoeken we soms de verkoeling van het water op en gaan vlot en/of kanovaren.

Scouts
Scouts

Kleding & insignes

Als scout heb je een beige scoutingblouse, een das en onze eigen kennedypet. Op het uniform zitten enkele insignes die elke scout heeft, maar er is natuurlijk ook ruimte om te laten zien waar jij goed in bent. Dit kan in de vorm van vaardigheidsinsignes. En het leuke is dat er voor iedereen wel een vaardigheidsinsigne is voor iets waar jij goed in bent.

Scouts

Doe je ook met ons mee?

Meld je aan!

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om ook eens mee te doen? Kom dan eens kijken tijdens de groepsavond op dinsdag van 19.00 – 20.45 uur in de grote blokhut aan de Bosrand 24.

Wil je graag komen kijken?

Vul dan onderstaand formulier in. Je bent van harte welkom in onze groep als je 11 t/m 13 jaar bent (hierbij is 1 oktober de peildatum!).

Elke dinsdagavond hebben wij een opkomst in ons gebouw aan de Bosrand 24. De groepsavond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.45 uur. Tot dan!

  • DD dash MM dash JJJJ

Aanmelden bij de Scouts

Leuk dat je ook bij de Scouting wil! Je kunt online het aanmeldformulier invullen om je aan te melden. Een keer kijken mag natuurlijk ook! Elke dinsdagavond hebben wij een opkomst in ons gebouw aan de Bosrand 24. De groepsavond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.45 uur. Tot dan!

1
2
3
4
  • Van welke speltak wil je lid worden?

  • DD dash MM dash JJJJ
    * Contributie per kwartaal.

Liever eerst contact?

Vul dan onderstaand formulier in en neem contact op met de leid(st)ers van de Scouts. U kunt ook een e-mail sturen naar scouts@kennedygroep.nl