Roverscouts

PIVO’S

voor jongeren van 18-23 jaar

Pivo’s zijn van vroeger uit een samenvoeging tussen pioniers (dames) en voortrekkers (heren). We zijn dan ook een gemengde groep. De Pivo’s hebben een eigen bestuur bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris, verder worden zij bijgestaan door een adviseur. De leden van de Pivo’s hebben meestal een scoutingverleden en zijn doorgegroeid vanaf de Rowans.

De opkomsten zijn op vrijdagavond, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Ze beginnen de avond met een bak koffie om vervolgens rond 20:00 uur te beginnen met het programma, wat ongeveer tot 21:30 uur duurt. Aansluitend wordt onder het genot van een versnapering altijd gezellig nagepraat.

Samen avonturen aangaan!

Uiteenlopende activiteiten

Een kleine greep uit het programma zijn primitief koken, kampvuur, hiken, bowlen, poolen, karten, bordspelen, bier-proeverij en nachtspelen organiseren.

Naast de wekelijkse opkomsten gaan de Pivo’s ook een aantal keer per jaar op kamp. In de zomermaanden vertrekken ze voor zo’n 10 dagen naar het buitenland. De landen die aangedaan worden zijn zeer divers. De laatste jaren zijn onder andere Ierland, Tsjechië, Zweden, Italië, Noorwegen, Polen en Frankrijk bezocht. In het weekeinde rond 11 november gaan de Pivo’s samen met de Rowans op pad. Dit is traditioneel tevens het installatieweekeinde.

Pivo's
Pivo's

Kleding & insignes

De Pivo’s dragen allemaal…

Roverscouts

Doe je ook met ons mee?

Meld je aan!

Kom voor meer informatie een keer langs op de vrijdagavond, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Ze beginnen de avond met een bak koffie om vervolgens rond 20:00 uur te beginnen met het programma, wat ongeveer tot 21:30 uur duurt.

Wil je bij ons komen kijken?

Vul dan onderstaand formulier. Je bent van harte welkom in onze groep als je 18 t/m 23 jaar bent (hierbij is 1 oktober de peildatum!).

Kom voor meer informatie een keer langs op de vrijdagavond, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Ze beginnen de avond met een bak koffie om vervolgens rond 20:00 uur te beginnen met het programma, wat ongeveer tot 21:30 uur duurt.

  • DD dash MM dash JJJJ

Aanmelden bij de Pivo’s

Leuk dat je ook bij de Scouting wil! Je kunt online het aanmeldformulier invullen om je aan te melden. Het is de bedoeling dat je eerst komt kijken bij onze groep. Nadat de groep en jij samen hebben besloten dat je erbij past, kun je je aanmelden. De PiVo’s hebben elke vrijdagavond hun opkomst, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Het uiteindelijke programma duurt tot 21.30 uur.

Liever eerst contact?

Vul dan onderstaand formulier in en neem contact op met de leid(st)ers van de Pivo’s. U kunt ook een e-mail sturen naar pivos@kennedygroep.nl