Roverscouts

PIVO’S

voor jongeren van 18-23 jaar

Pivo’s zijn van vroeger uit een samenvoeging tussen pioniers (dames) en voortrekkers (heren). We zijn dan ook een gemengde groep. De Pivo’s hebben een eigen bestuur bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris, verder worden zij bijgestaan door een adviseur. De leden van de Pivo’s hebben meestal een scoutingverleden en zijn doorgegroeid vanaf de Rowans.

De opkomsten zijn op vrijdagavond, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Ze beginnen de avond met een bak koffie om vervolgens rond 20:00 uur te beginnen met het programma, wat ongeveer tot 21:30 uur duurt. Aansluitend wordt onder het genot van een versnapering altijd gezellig nagepraat.

Samen avonturen aangaan!

Uiteenlopende activiteiten

Een kleine greep uit het programma zijn primitief koken, kampvuur, hiken, bowlen, poolen, karten, bordspelen, bier-proeverij en nachtspelen organiseren.

Naast de wekelijkse opkomsten gaan de Pivo’s ook een aantal keer per jaar op kamp. In de zomermaanden vertrekken ze voor zo’n 10 dagen naar het buitenland. De landen die aangedaan worden zijn zeer divers. De laatste jaren zijn onder andere Ierland, Tsjechië, Zweden, Italië, Noorwegen, Polen en Frankrijk bezocht. In het weekeinde rond 11 november gaan de Pivo’s samen met de Rowans op pad. Dit is traditioneel tevens het installatieweekeinde.

Pivo's
Pivo's

Kleding & insignes

De Pivo’s dragen allemaal…

Roverscouts

Doe je ook met ons mee?

Meld je aan!

Kom voor meer informatie een keer langs op de vrijdagavond, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Ze beginnen de avond met een bak koffie om vervolgens rond 20:00 uur te beginnen met het programma, wat ongeveer tot 21:30 uur duurt.

Aanmelden bij de Pivo’s

Leuk dat je ook bij de Scouting wil! Je kunt online het aanmeldformulier invullen om je aan te melden. Een keer kijken mag natuurlijk ook! Dat kan elke vrijdagavond, de inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. Het uiteindelijke programma duurt tot 21.30 uur.

AANMELDEN

Liever eerst contact?

Vul dan onderstaand formulier in en neem contact op met de leid(st)ers van de Pivo’s. U kunt ook een e-mail sturen naar pivos@kennedygroep.nl

Lees onze avonturen

Op facebook!

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.

Leuk dat je ook bij de Scouting wil!

Meld je hier aan voor de Pivo’s!

1 
2 
3 
  • Gegevens

  • Ondergetekend ouder/verzorger meldt hier zijn/haar kind aan als lid van de landelijke vereniging Scouting Nederland en is, of diens wettelijk vertegenwoordiger op de hoogte van de rechten en plichten die hij/zij volgens het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland heeft ten aanzien van het lidmaatschap en maakt deel uit van de Vereniging Scouting J.F. Kennedy te Almelo