Gebouw Bosrand 

 

Wilt u de groepsaccommodatie van Scouting J. F. Kennedygroep uit Almelo huren? Als groep, (sport)- vereniging, scoutinggroep, etc bent u van harte welkom in ons gebouw!
Het terrein aan de Bosrand is ca 1,3 hectare groot en wordt van oudsher het “Kraaienbos” genoemd. Het is een omheind en afgesloten bebost terrein met vooral oude eiken- en beukenbomen.
Vanaf de poort op de hoek van de Kolthofsingel en de Bosrand kom je via een klinkerpad bij het open, verharde, voorplein van het groepsgebouw. Dit wordt veelal gebruikt als parkeervoorziening en/of trapveldje. In ons gebouw is een grote zaal beschikbaar om in te spelen of te slapen. Onze blokhut heeft tevens een slaapzolder waar 10 stapelbedden staan. Alle stapelbedden zijn voorzien van een matras.


Interesse? Neem contact op via het contactformulier. Kijk in de verhuuragenda voor beschikbaarheid.

Het Kraaienbos

Achter het groepsgebouw ligt een tegelpad dat voert naar de achteringang aan de Manegeweg. In het bosgedeelte achter het groepsgebouw is een open cirkelvormig grasveld dat grenst aan de kampvuurkuil. Het grasveld kan gebruikt worden als speelveld en/of kampeerlocatie voor groepen, die een aaneengesloten tentenopstelling wensen. Verder zijn er verspreid in het bos meerdere open kampeerplekken.

Vanaf de ingang aan de Kolthofsingel tot aan de achteringang aan de Manegeweg is straatverlichting aanwezig. Zowel het trapveldje aan de voorzijde van het groepsgebouw en het grasveld aan de achterzijde kan voor eventuele buitenspelen in de avond apart verlicht worden.

Klik op de afbeeldingen in de slideshow hiernaast om een kijkje te nemen op ons terrein middels 360-graden foto’s. U kunt hier “wandelen” door ons bos!

De Bosrand reserveren?

Vul onderstaand formulier in

Onze accommodatie de Bosrand verhuren wij voor activiteiten van scholen, jongerenorganisaties, jeugdverenigingen, selecties van sportbonden en natuurlijk scoutinggroepen… Daarnaast kan het gebouw ook gehuurd worden voor activiteiten die passen bij onze accommodatie.

Doe een aanvraag via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk onze Verhuuragenda voor de beschikbaarheid van deze locatie!

LET OP: Vanwege de doordeweekse bezetting van onze gebouwen verhuren wij onze accommodatie alleen in de weekenden van vrijdagavond t/m zondagavond. Dit geldt ook voor de vakantieweken.

  • DD slash MM slash JJJJ
    Indien het u de accommodatie meerdere dagen wil huren, geeft dit dan in onderstaand opmerkingen-veld aan.

Ook te huur

Verschillende materialen

Naast het terrein en gebouwen bieden wij aan groepen eventueel het gebruik van diverse materialen aan. Hierbij staat voorop dat dit alleen mogelijk zal zijn als de gewenste materialen niet door onze eigen speltakken in gebruik zijn. E.e.a. kan in overleg met onze beheerder worden besproken, waarbij tevens de kosten worden vastgesteld.

Enkele voorbeelden van te huren materialen zijn:

  • Kookeiland met ovens op buitenterrein, speciaal voor grote groepen
  • Pionierhout (lengten tot ca. 8 m)
  • Borden en bestek
  • Grote pannen (voldoende voorradig in alle maten)
  • Materiaal voor het aanleggen van een kabelbaan op het terrein
  • Gasstellen en branders met gasflessen
  • etc.