KABOUTERS

voor meisjes van 7-11 jaar

Wat doe je bij de kabouters? Nou, eigenlijk van alles. Maar wat je ook doet, je houdt je altijd aan de scoutingafspraken. Dat beloof je als je een Kabouter wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn, vol te houden en goed te zorgen voor de natuur. Poeh! Dat is een heleboel. Maar bij scouting leer je dat vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

De kabouters zijn uitsluitend meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Ze draaien hun opkomsten op de dinsdagavond in ons gebouw aan de Manegeweg.

Ga mee op ontdekkingsreis

Het land Bambilië

De kabouters spelen in het land “Bambilië”. “Maar waar ligt Bambilië,” zul je je afvragen. Tja, als je er echt graag naar toe wilt, dan kom je er vanzelf! Bij Snorrega ga je de grens over. Een reis vol avontuur begint. In Wamshaven wonen de vissers. Ze kunnen heel goed knopen leggen. Dat komt omdat ze hun eigen netten maken. Vlitter is de omroepstad van Bambilië. Je mag er zomaar binnenlopen in de studio’s. Als je dwars door de Warbossen loopt, zie je in de verte de molen van Haverhoek. Als je het dorp binnenkomt, ruik je meteen het versgebakken brood. De bakkers van Haverhoek zijn aan het werk! Er is nog veel meer te ontdekken in Bambilië… De muziektent in Keverkapelle, raadsels in Miegenum en het kasteel in Driemstein. Ga mee op ontdekkingsreis in het Drasmoeras, de Ruige Verten of de Onbekende Heuvels.

Bambilië
kabouters

Ons speltak kabouters

Onze kabouters dragen een groene blouse, onze eigen kennedypet en natuurlijk ook onze groepsdas met dasriem ontbreken niet.

Ons leidingteam
Johwie Bos (Vlitter, teamleider)
Amber van Leeuwen (Reske)
Remco Jong (Ikki)
Gemma van de Maat (Doortje)
Cynthia van Loon (Jiggel)
Timon Veurink (Pelle)

Doe je ook met ons mee?

Meld je aan!

Houd je van knutselen, buiten spelen, kampvuur maken en toneel, kom dan gerust eens langs op de dinsdagavond van 18.15 uur tot en met 19.45 uur in het gebouw aan de Manegeweg 5.

Aanmelden bij de kabouters

Leuk dat je ook bij de Scouting wil! Je kunt online het aanmeldformulier invullen om je aan te melden. Een keer kijken mag natuurlijk ook! Elke dinsdagavond hebben wij een opkomst in ons gebouw aan de Manegeweg 5. Het begint om 18.15 uur en duurt tot 19.45 uur. Tot dan!

AANMELDEN

Liever eerst contact?

Vul dan onderstaand formulier in en neem contact op met de leid(st)ers van de Kabouters. U kunt ook een e-mail sturen naar kabouters@kennedygroep.nl

Lees onze avonturen

Op facebook!

4 weken terug

Kabouters van de J. F Kennedygroep - Kennedygroep -
Vandaag hebben wij een slinger gemaakt als voorbereiding op de carnaval! Het thema is Neon en het is op 10 februari van 18.30 tot 20.00! Gezellig, dus kom! Deze avond is gratis toegankelijk. Ook zorgen wij voor een hapje en een drankje🖒 Opgeven kan bij de leiding..!Image attachmentImage attachment

Vandaag hebben wij een slinger gemaakt als voorbereiding op de carnaval! Het thema is "Neon" en het is op 10 februari van 18.30 tot 20.00! Gezellig, dus kom! Deze avond is gratis toegankelijk. Ook zorgen wij voor een hapje en een drankje🖒 Opgeven kan bij de leiding..! ... Bekijik meerBekijk minder

Namens de kabouterleiding wensen wij jullie allemaal... (tot dinsdag 9 januari Kabouters!)

Namens de kabouterleiding wensen wij jullie allemaal... (tot dinsdag 9 januari Kabouters!) ... Bekijik meerBekijk minder

 

Reactie op Facebook

Wij wensen de leiding een goede jaarwisseling toe.

3 maanden terug

Kabouters van de J. F Kennedygroep - Kennedygroep -
Vandaag gezellig binnenspellen spelen. Drie kabouters hebben nog een keer kampvuur gemaakt voor het insigne kampvuur maken en onderhouden. Ze zijn alle drie geslaagd!

We hebben binnen het spel weerwolven gespeeld en buskruit buiten!Image attachmentImage attachment

Vandaag gezellig binnenspellen spelen. Drie kabouters hebben nog een keer kampvuur gemaakt voor het insigne kampvuur maken en onderhouden. Ze zijn alle drie geslaagd!

We hebben binnen het spel "weerwolven" gespeeld en buskruit buiten!
... Bekijik meerBekijk minder

Laat mij meer zien

Leuk dat je ook bij de Scouting wil!

Meld je hier aan voor de Kabouters!

1 
2 
3 
4 
  • Gegevens kind

  • Ondergetekend ouder/verzorger meldt hier zijn/haar kind aan als lid van de landelijke vereniging Scouting Nederland en is, of diens wettelijk vertegenwoordiger op de hoogte van de rechten en plichten die hij/zij volgens het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland heeft ten aanzien van het lidmaatschap en maakt deel uit van de Vereniging Scouting J.F. Kennedy te Almelo